Tips en advies bij de aankoop van nieuwe vloeren

5 augustus 2022 | Blog

Om u te helpen de perfecte vloer voor uw huis te vinden, is het belangrijk om eerst bepaalde punten in overweging te nemen. Om u een leidraad te geven bij het nemen van beslissingen die dit proces vergemakkelijken en de tevredenheid over het eindresultaat vergroten, hebben we hier enkele tips samengesteld die u kunnen helpen bij het beoordelen van uw behoeften en het beperken van de opties!

Houd rekening met uw vloer budget

De kosten van renovaties kunnen duur zijn, maar u moet nooit bezuinigen als het gaat om vloeren en installatie. Een goedkope optie lijkt misschien op het eerste gezicht een goed idee, maar denk nog eens na!

Investeren in vloeren van hoge kwaliteit is een investering die zich terugbetaalt. U zult misschien iets meer geld moeten uitgeven, maar dat bespaart u na verloop van tijd met duurzame vloeren die minder reparaties of vervangingen nodig hebben omdat ze veel langer meegaan dan goedkopere opties!

Vergeet de professionele installatie- en installatiekosten niet

De juiste vloeren zijn essentieel voor uw huis. Met al deze opties kan het moeilijk zijn om te beslissen welke het meeste waar voor uw geld zal geven. U moet rekening houden met de kosten voor het inhuren van professionals voor installatie, levering en verwijdering. U moet ook rekening houden met eventuele extra materialen zoals overgangslijsten of plinten die nodig kunnen zijn tijdens het installatie proces.

Vind vloeren die bij uw levensstijl passen

Vloeren zijn een grote beslissing, maar kies niet zomaar iets. Neem de tijd en denk na over wat voor soort levensstijl u leeft om een weloverwogen keuze te maken voor uzelf of iemand anders! Bijvoorbeeld: vinylvloeren zijn geweldig, omdat ze langer meegaan dan andere soorten (laminaat). Gezinsvriendelijke tapijten kunnen ook goed werken, gezien hoe duurzaam ze kunnen zijn, zelfs nadat er thuis met kleine voetjes overheen is gelopen; ondertussen behoudt hardhout zijn waarde wanneer het wordt vergeleken met zachtere houtsoorten.

Wanneer u een vloerbedekking voor uw huis kiest, moet u bedenken hoe vaak u erop zult lopen. Als de kamer een ingang is of een plaats waar mensen met hun schoenen in het zicht binnenkomen (veel verkeer), overweeg dan iets dat tegen een stootje kan, zoals vinylvloeren!

Denk na over de locatie van de kamer

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de keuze van de perfecte vloer voor uw kamer. U moet niet alleen rekening houden met het type en de stijl die u wilt, maar ook met de luchtvochtigheid, huisdieren en of er vaak mensen overheen lopen.

Kies vloeren voor de stijl en inrichting van uw ruimte

Als u op zoek bent naar de perfecte vloer, denk dan aan uw huidige stijl en inrichting. Als u een hele kamer opnieuw wilt inrichten of alleen bepaalde aspecten ervan wilt verbeteren met nieuwe meubelstukken van verschillende ontwerpers in verschillende categorieën, zorg er dan voor dat welke beslissing er ook wordt genomen, deze past bij al het andere dat al aanwezig is! Een handige tip tijdens het winkelen kan zijn om foto’s te nemen van wat er al staat, zodat u bij het bekijken van vloeren hier rekening mee kunt houden.

Het starten van een nieuw renovatieproject waarbij uw vloeren moeten worden vervangen, kan intimiderend zijn, maar onthoud deze handige tips voor een soepel project van begin tot eind!

Over onze blog

Bekijk op onze blog informatie over het onderhouden en renoveren van vloeren. We geven u ook inspiratie en de beste tips en tricks voor uw vloer.

Ervaren vloerspecialist in jouw regio

Onze vloerspecialisten zorgen ervoor dat u tevreden bent vanaf uw eerste stap in onze showroom tot uw eerste stap op uw nieuwe vloer. Van budgetvriendelijke opties tot duurzame oplossingen – onze experts met meer dan 10 jaar ervaring begeleiden u overal bij.