Waarom kiezen mensen voor parketvloeren?

24 april 2022 | Blog

Houten vloeren van hoge kwaliteit zijn een absoluut prachtige toevoeging aan elk huis. Hout past bij bijna elke stijl en brengt de natuurlijke wereld in het hart van je huis. Kortom: houten vloeren zijn het middelpunt van een kamer. Parketvloeren zijn nog spectaculairder. Het hout creëert een opvallend geometrisch ontwerp door een eenvoudig maar elegant patroon.

Hieronder bespreken we wat parketvloeren zijn en waarom mensen er al eeuwen voor kiezen.

Wat is een parketvloer?

Parketvloeren stammen uit de 17e eeuw en worden ook wel mozaïekvloeren genoemd. Het houdt in dat de planken in verschillende hoekige vormen worden gelegd om chevron-, mand-, weefsel- of visgraatmotieven te creëren. Het resultaat is een visueel aantrekkelijke en interessante vloer die geschikt is voor elke ruimte.

Ondanks dat het voor het eerst werd geïntroduceerd als alternatief voor marmeren vloeren in Frankrijk, raakte de patroonvloer uit de mode. Het was in de jaren 80 en 90 dat parketvloeren een renaissance beleefden.

Parketvloeren vind je tegenwoordig in woningen door het hele land.

Waarom kiezen mensen voor parketvloeren?

1. Het is tijdloos

Parketvloeren zijn al eeuwenlang populair aan en uit. Er is een reden waarom we er steeds op terugkomen. Hoewel traditionele, recht gelegde houten vloeren mooi zijn, is er iets zo elegants aan parketvloeren.

Negeer de huidige trends en rages. Kies een houten vloer die de tand des tijds doorstaat en er over vijftig jaar net zo goed uitziet als op de dag dat hij werd gelegd.

2. Het past in elke kamer

Of het nu een keuken, hal, woonkamer of slaapkamer is – een parketvloer ziet er altijd goed uit. Ondanks dat het een patroon heeft, is het simplistische ontwerp subtiel genoeg om alle meubels en decoraties aan te vullen. En met elk soort houten plank kun je een parket dessin maken.

3. Eenvoudig te onderhouden

Het ziet er misschien iets ingewikkelder uit, maar het is zo eenvoudig te onderhouden. U kunt een parketvloer behandelen zoals elke andere houten vloer. Reinig met dezelfde producten – en vermijd direct zonlicht op de houtnerf (omdat dit verkleuring kan veroorzaken). Anders is het een slijtvaste, gemakkelijk te reinigen houten vloer.

4. Het is waardevol

Parketvloeren kunnen iets meer kosten dan traditionele methoden. Het voegt echter waarde toe aan uw huis. Omdat het een statement-stuk is, zal het altijd de aandacht trekken van potentiële kopers – waardoor de waarde van uw huis stijgt. Parketvloeren vind je simpelweg niet in genoeg woningen.

5. Het is warm

Net als volledig natuurlijke houten vloeren, zijn parketvloeren een fantastische bron van isolatie. In vergelijking met andere patroonvloeren – zoals tegels of steen – blijven parketvloeren warm tijdens de koude wintermaanden. (Dus geen bevriezing van uw voeten in de ochtend.) Het voegt ook een esthetische warmte toe – waardoor het comfort en de gezellige factoren van uw huis maximaal worden verhoogd.

Conclusie

Kortom: een parketvloer voegt een vleugje klasse toe aan je huis. Het is nieuw, opwindend en visueel opvallend. Het is het soort houten vloer dat je niet zo vaak ziet. Overweeg om vandaag nog een parketvloer aan te schaffen.

Over onze blog

Bekijk op onze blog informatie over het onderhouden en renoveren van vloeren. We geven u ook inspiratie en de beste tips en tricks voor uw vloer.

Ervaren vloerspecialist in jouw regio

Onze vloerspecialisten zorgen ervoor dat u tevreden bent vanaf uw eerste stap in onze showroom tot uw eerste stap op uw nieuwe vloer. Van budgetvriendelijke opties tot duurzame oplossingen – onze experts met meer dan 10 jaar ervaring begeleiden u overal bij.