Waterdichte en waterbestendige laminaatvloeren

3 augustus 2022 | Blog

Laminaatvloeren hebben een lange weg afgelegd sinds ze voor het eerst populair werden. Nu is er niet slechts één type, maar zijn er vele waterdichte en waterbestendige opties die u meer variatie in uw keuzes bieden dan ooit tevoren! Maar wat betekent dit allemaal voor degenen die hun oude vloer willen vervangen? Wij zijn hier met antwoorden over hoe deze nieuwe oppervlakken zich tot elkaar verhouden.

Verschil tussen waterdicht en waterbestendig

Er is een groot verschil tussen waterdichte en waterbestendige laminaatvloeren. De kernlaag, meestal gemaakt van samengeperste vezelplaat met hoge dichtheid, zal bepalen hoeveel bescherming het biedt tegen vloeistoffen of vocht.

1. De waterdichte laminaatvloer betekent dat het water nooit zal kunnen binnendringen, hoeveel tijd er ook verstreken is.

2. Het waterbestendig laminaat zorgt ervoor dat u tijd rekt voordat het doorweekt is. Maar vergeet niet dat alle materialen uiteindelijk stuk gaan en dat dit soort afwerkingen niet eeuwig meegaan – ook al zien ze er nu nog goed uit!

Waterbestendig en waterdicht laminaat hebben verschillende eigenschappen. Waterbestendigheid beschermt uw vloer bijvoorbeeld tegen beschadiging, maar voorkomt niet dat er vloeistoffen zoals koffie- of sapvlekken op komen; terwijl duurzaam laminaat, zoals laminaat met superieure cosmetische eigenschappen, bestand is tegen grote hoeveelheden vloeistof zonder dat dit nadelige gevolgen heeft!

Waterbestendig laminaat

Voordelen van waterdicht en waterbestendig laminaat

Laminaatvloeren zijn een uitstekend vloeralternatief voor actieve gezinnen en huisdieren. De bescherming tegen vocht maakt ze ideaal in ruimtes waar vaak wordt gemorst, zoals badkamers, keukens of wasruimtes, terwijl hun duurzaamheid ervoor zorgt dat laminaat langer meegaat dan traditioneel massief hardhout en niet vaak hoeft te worden overgeschilderd!

Een bijkomend voordeel van deze vloeren is dat ze gemakkelijk en onderhoudsvrij zijn. Gewoon af en toe vegen, stofzuigen of vochtig dweilen is voldoende!

Nadelen van laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn een geweldige, kosteneffectieve optie voor mensen die het uiterlijk en het gevoel van echt hardhout willen zonder zich zorgen te hoeven maken over het onderhoud. Er zijn echter enkele nadelen – als uw waterdichte of waterbestendige laminaat beschadigd raakt, kan het moeilijk zijn om het te vervangen omdat ze meestal niet goed schuren; nieuwe planken hebben extra voorraad nodig zodat u niet nog meer haast heeft als er toch iets gebeurt!

Laminaatvloeren zijn om vele redenen een goede keuze, maar ze hebben ook nadelen. Bijvoorbeeld: als uw waterdichte of waterbestendige laminaat op de een of andere manier beschadigd raakt – kan het vanwege de gebruikte materialen niet geschuurd en opnieuw gelegd worden zoals massieve hardhouten vloeren; er moeten dan nieuwe planken voor in de plaats komen. Wij raden altijd aan om extra planken bij de oorspronkelijke aankoop te bestellen, zodat u nooit zonder komt te zitten!

Waterdichte en waterbestendige laminaatvloeren zijn een uitstekende keuze voor elk huis. U kunt deze ongelooflijke opties nu in levende lijve zien, dus kom vandaag nog langs in een van onze showrooms!

Over onze blog

Bekijk op onze blog informatie over het onderhouden en renoveren van vloeren. We geven u ook inspiratie en de beste tips en tricks voor uw vloer.

Ervaren vloerspecialist in jouw regio

Onze vloerspecialisten zorgen ervoor dat u tevreden bent vanaf uw eerste stap in onze showroom tot uw eerste stap op uw nieuwe vloer. Van budgetvriendelijke opties tot duurzame oplossingen – onze experts met meer dan 10 jaar ervaring begeleiden u overal bij.